Kerst vier je in Het Zuiden Utrecht

Kerstmenu Restaurant Het Zuiden Utrecht

Vier kerst in Het Zuiden Tijdens de kerstdagen serveren we ons reguliere menu. Dus heerlijk a la carte dineren zonder een vast menu. Reserveer alvast je tafel voor kerstavond (ook geopend voor de lunch)…
Verschil tussen gamba, garnaal en scampi

Verschil tussen gamba, garnaal en scampi

Verschil tussen een gamba, garnaal en scampi Grote garnalen worden gamba's genoemd. Gamba's worden zowel met als zonder kop, gepeld en ongepeld verkocht. Ongekookt heeft de gamba een grijze kleur met…
verschil tussen een gamba, garnaal en scampi

Verschil tussen gamba, garnaal en scampi

Verschil tussen een gamba, garnaal en scampi Grote garnalen worden gamba's genoemd. Gamba's worden zowel met als zonder kop, gepeld en ongepeld verkocht. Ongekookt heeft de gamba een grijze kleur met…

Vacature medewerking bediening utrecht centrum

MEDEWERKER BEDIENING Bij Het Zuiden nemen we je mee op reis naar de Mediterranean. Wanneer je de Mariastraat inloopt wordt je door de heerlijke geuren verwelkomd. Het Zuiden is verdeeld in twee ruimtes…
Restaurant bij Beatrix Theater

Restaurant bij Beatrix Theater

Restaurant nabij Beatrix Theater Je zoekt een goed restaurant bij het Beatrix Theater omdat je een ticket hebt voor de voorstelling TINA over Tina Turner. Hoe leuk! Nog leuker om voor of na je voorstelling…
restaurant voor groepen

Restaurant voor groepen in Utrecht

Restaurant voor groepen in Utrecht centrum Als je een restaurant voor groepen in Utrecht centrum zoekenDe ligging van ons restaurant is ideaal en de beste plek om groepen te ontvangen. Lekker centraal…
Private dining locatie

Private dining en groepsdiner in Utrecht

Private dining, zakelijk dineren en groepsdiner in Utrecht   Ben je verantwoordelijk voor het organiseren van afdelingsuitjes zoals een groepsdiner of afdelingslunch? Heb je rekening te houden…
ronde tafel
Tomahawk steak

Steakhouse en Visrestaurant Utrecht centrum

Steakhouse en Visrestaurant in Utrecht centrum Steakhouse versus visrestaurant Utrecht. Toen wij in juli 2015 Het Zuiden hadden overgenomen was het al van oorsprong een zeer bekende visrestaurant in…
coquille Restaurant Het Zuiden© Restaurant het Zuiden

Duurzaam gevangen vis

Wat is duurzaam gevangen vis? Duurzaam gevangen vis komt van visserijen die rekening houden met de manier waarop vissen worden gevangen en de gevolgen hiervan. Doel is het voortbestaan en veiligstellen…
Witte wijn Utrecht© Restaurant het Zuiden

Wijn van Hollandse bodem

  Nationale drink wijn dag 18 februari is uitgeroepen tot de Nationale Drink Wijn Glas. Dit doet me denken aan een van mijn werkgevers waar ik onwijs leuke tijden heb gehad. We hadden erg creatieve…
Steak hoe te eten in Utrecht© Restaurant het Zuiden

Rijpingsmethodes wet- en dry aging

Het verschil tussen rijpingsmethodes wet- en dry aging Rijpingsmethode wet aging Er zijn een tweetal rijpingsmethodes namelijk wet aging en dry aging. Het grootste verschil tussen wet aging en dry…
Restaurant Het Zuiden Utrecht© Restaurant het Zuiden

Maak kennis met Het Zuiden

Restaurant Het Zuiden, Mariastraat 4 in het centrum van Utrecht heet u van harte welkom! We zijn gespecialiseerd in verse visgerechten en heerlijke vleesgerechten. Maak alvast kennis met het restaurant…
dry aged tomahawk steak & verse kreeft uit eigen homarium

Beste steak van Utrecht

Beste steaks van Utrecht en meest bestelde steaks in Het Zuiden. Beste steaks van Utrecht eet je in Het Zuiden Fish&Wine|Steak&beer -> De Surf & Turf van Tomahawk steak gecombineerd met…
Hele Canadese kreeft

Waar let je op als je kreeft koopt?

Waar let je op als je kreeft koopt? Bij het kopen van kreeft let je op onderstaande punten: Als je kreeft gaat eten probeer dan een verse kreeft te kopen maar wel eentje die er nog "levend" uit ziet.…
Rib-eye

Wat is het verschil tussen een koe, stier en os

Wat het verschil is tussen koe, stier en os lees je hier Os is een mannelijke rund. een mannelijke rund is een gecastreerde stier. Door het castreren krijgen ze meer vrouwelijke hormonen. Dit zorgt er…
Biefstuk van de ossenhaas

Biefstuk van de ossenhaas

Biefstuk van de ossenhaas Op onze menukaart hebben we verschillende vlees gerechten; biefstuk van de ossenhaas, ribeye, tomahawk steak, entrecote (af en toe buiten de kaart), lamsrack en de eenden filet.…
Blauwe krab

Hoe herken je Blauwe Krab

Herken Blauwe Krab De blauwe krab is genoemd naar zijn blauwe scharen en poten. Althans de mannetjes hebben blauwe scharen (*1) en de vrouwtjes rood/oranje.  Een blauwe krab kan je daarnaast nog herkennen…

de verschillen tussen een octopus en Inktvis

De verschillen tussen een octopus en een inktvis Zijn er verschillen tussen een octopus en een inktvis? De octopus is een inktvis net zoals de pijlinktvis en de zeekat. De inktvissen behoren tot de…
oesters en bubbels in Utrecht centrum

Kan er een parel in een oester groeien?

Groei van een parel in de oester In ons restaurant wordt er gemiddeld 12.000 oesters op jaarbasis geconsumeerd. Hoe bijzonder zou het zijn als er dan toevallig in 1 van die oesters een parel zou groeien.…
kreeft eten

Kreeft eten in Utrecht centrum

Kreeft eten in Utrecht centrum of kreeft thuis bezorgd. Maar voordat we kreeft gaan eten in Utrecht, wil ik stilstaan op duurzame visserij Stichting Promotie Oosterschelde Kreeft Om het kreeften bestand…
T-bone steak

Indrukwekkende malse T-bone steak

filmpje tbone Indrukwekkende malse T-bone steak De indrukwekkende malse T-bone steak wordt gesneden uit de dunne lende van de koe. Als u de T-bone steak besteld dan krijg je eigenlijk niet 1 maar 2 mooie…
Rib-eye

Een Ierse Rib-Eye om van te watertanden

Een Ierse rib-eye om van te watertanden Wie al eerder een Ierse rib-eye heeft geproefd, weet het! Vlees om van te watertanden. Maar wat maakt het Ierse vee zo anders? Ierland heeft de perfecte omstandigheden…
Oesters

Hoe open je een oester

/
Hoe open je een oester? Ben jij ook zo dol op oesters maar hebt er nooit zelf een geopend. Nu (dd 18 oktober 2020) alle restaurants gesloten zijn kan je afwachten totdat de lock down op wordt geheven…
Tomahawk steak

Wat is een tomahawk steak?

Wat is een Tomahawk Steak? De Tomahawk steak is een Rib-Eye met bot. Het bot is om en nabij de 15 cm lang. De vorm dus een stuk aan een lange bot doet je denken aan een Indiase tomahawk bijl, vandaar…

Chef’s Specials

We zijn blij om weer te mogen koken! Naast alle heerlijkheden op onze menukaart vinden we het leuk om onze vaste gasten te verrassen. Ze hebben we vanaf 26 juni een tweetal specials! Pannetje mosselen…