Nationale Week Zonder Vlees

Published in Geen categorie

Duo van carpaccio en mozzarella

Nationale Week Zonder Vlees Nationale Week Zonder Vlees is tussen 9 en 15 maart.  Het idee is om vlees, vis af te wisselen met vegetarisch gerechten. Onderstaand een opsomming van onze vegetarische gerechten; Duo van avocado en mozzarella. De producten die we voor dit gerecht gebruiken zijn ready to eat avocado’s en heerlijke buffel mozzarella.…

Duurzaam gevangen vis

Published in Geen categorie, voorpagina

coquille, sqallops

Wat is duurzaam gevangen vis? Duurzaam gevangen vis komt van visserijen die rekening houden met de manier waarop vissen worden gevangen en de gevolgen hiervan. Doel is het voortbestaan en veiligstellen van de vissoorten. Ook is het belangrijk dat de vissers met hun vangst zo min mogelijk bodemschade veroorzaken en ze min mogelijk bijvangst hebben.…

Roodbaars als catch of the day

Published in Geen categorie

catch of the day

Roodbaars als catch of the day Roodbaars behoort tot de favorieten van onze gasten. Hij behoort tot de ronde witvissen. Deze vis is te herkennen aan zijn opvallende kleur, korte stekels op de kop en zijn uitpuilende ogen. De roodbaars leeft tussen de rotsen op de zeebodem. De volwassen vissen kunnen wel 1 meter lang…

Maak kennis met Het Zuiden

Published in Nieuws

Restaurant Het Zuiden, Mariastraat 4 in Utrecht heet u van harte welkom! Maak alvast kennis met het restaurant en haar medewerkers. Altijd gezellig druk Het Zuiden is altijd gezellig druk. Een goede sfeer en iedereen krijgt persoonlijke aandacht. Heeft u speciale wensen of allergieën, geef het aan bij uw reservering. Team Het Zuiden De eigenaar…

Rijpingsmethodes wet- en dry aging

Published in Geen categorie

Het verschil tussen rijpingsmethodes wet- en dry aging Rijpingsmethode wet aging Er zijn een tweetal rijpingsmethodes namelijk wet aging en dry aging. Het grootste verschil tussen wet aging en dry aging rijpingsmethodes is uiteindelijk de smaak van het vlees. Wet aging oftewel nat rijpen is het meest gebruikelijke manier van rijpen en ook het meest…

Wijn van Hollandse bodem

Published in Geen categorie

Nationale drink wijn dag 18 februari is uitgeroepen tot de Nationale Drink Wijn Glas. Dit doet me denken aan een van mijn werkgevers waar ik onwijs leuke tijden heb gehad. We hadden erg creatieve mensen werken op de afdeling marketing. Dus elk kleinigheidje of nieuwtje was wel een reden om een feest te organiseren! Tis…

Visit Utrecht

Published in Geen categorie

In utrecht, the fourth larges city in the Netherlands, you can visit the most beatiful canals. Utrecht is located in the heart of the Netherlands with a population of moren than 300.000. Transportation is very important for the Dutch. Utrecht central station is the country’s largest Railway station and the city has one of the…

Wat maakt de smaak van lamsvlees

Published in Geen categorie

De smaak van lamsvlees

Lamsvlees en de verschillen in leeftijd In onderstaande blog leest u toelichting over lamsvlees en de verschillen in leeftijd. De slachtleeftijd van een lam heeft best veel effect op de smaak van het vlees. Hoe ouder des te minder mals. Zuiglam De zuiglam heeft logischerwijs alleen melk gedronken. Hierdoor heeft het lammetje zijn spieren nog…

Alleen verse vis op de menukaart

Published in Geen categorie

bouillebaisse

Verse vis De zwaartekracht van ons restaurant ligt op vis. Op de menukaart vind u gerechten zoals coquilles, oesters, king krab, verse kreeft uit eigen homarium maar ook de alledaagse vis zoals zalm en (sashimi) tonijn. Enkele zaken waar je op kunt letten bij het kopen van verse vis; de vis moet naar de zee…

Vet geeft smaak en is een van de belangrijkste smaakmakers

Published in Geen categorie

tomahawk

Vet geeft smaak Vet geeft smaak aan je vlees en is dus een belangrijke smaakmaker. Het bevordert de sappigheid, daarnaast beschermt vet tegen verhitting en dus tegen uitdroging. Het schoenenzool effect krijg je al gauw als je mager vlees iets te lang door bakt/grilt. Vet kan aan de buitenkant van een spier ophopen maar kan ook…