Verschil tussen een gamba, garnaal en scampi
Grote garnalen worden gamba's genoemd. Gamba's worden zowel met als zonder kop, gepeld en ongepeld verkocht. Ongekookt heeft de gamba een grijze kleur met…
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2022/10/gambas-uit-de-oven.jpg788940Filiz Danisman Danismanhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngFiliz Danisman Danisman2022-10-10 22:38:422024-07-19 08:41:42Verschil tussen gamba, garnaal en scampi
Restaurant nabij Beatrix Theater
Je zoekt een goed restaurant bij het Beatrix Theater omdat je een ticket hebt voor de voorstelling van Moulin Rouge (vanaf september 2024). Hoe leuk! Nog leuker om voor…
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2022/06/Tafel-14.jpg13681824Filiz Danisman Danismanhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngFiliz Danisman Danisman2022-06-25 14:41:092024-07-19 08:48:39Restaurant bij Beatrix Theater
Restaurant voor groepen in Utrecht centrum
Als je een restaurant voor groepen in Utrecht centrum zoekenDe ligging van ons restaurant is ideaal en de beste plek om groepen te ontvangen. Lekker centraal…
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2022/06/Gerechten-met-logo-links-onder.jpg10801080Filiz Danisman Danismanhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngFiliz Danisman Danisman2022-06-23 18:19:262022-06-29 08:56:46Restaurant voor groepen in Utrecht
Private dining, zakelijk dineren en groepsdiner in Utrecht
Ben je verantwoordelijk voor het organiseren van afdelingsuitjes zoals een groepsdiner of afdelingslunch? Heb je rekening te houden…
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2022/03/foto-voorkant-met-nieuwe-visbar.jpg13681824Filiz Danisman Danismanhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngFiliz Danisman Danisman2022-03-21 14:33:302024-07-19 08:57:52Private dining en groepsdiner in Utrecht
De ideale locatie om een afdelingsdiner te organiseren. Dankzij de verschillende tafelsettings kunnen we van kleine tot grotere groepen van 68 personen ontvangen in het restaurant. Afhankelijk van de grootte van de groep kun je plaatsnemen ...
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/10/Screenshot_20210809_133902.jpg10701080Filiz Danisman Danismanhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngFiliz Danisman Danisman2021-10-04 19:10:472024-07-19 14:54:16Florent le bistro: Het zusje van Het Zuiden
Steakhouse en Visrestaurant in Utrecht centrum
Steakhouse versus visrestaurant Utrecht. Toen wij in juli 2015 Het Zuiden hadden overgenomen was het al van oorsprong een zeer bekende visrestaurant in Utrecht…
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/06/Tomahawk-op-zwart-bord.jpg871871Filiz Danisman Danismanhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngFiliz Danisman Danisman2021-06-28 15:30:362024-07-19 09:07:24Steakhouse en Visrestaurant Utrecht centrum
Wat is duurzaam gevangen vis?
Duurzaam gevangen vis komt van visserijen die rekening houden met de manier waarop vissen worden gevangen en de gevolgen hiervan. Doel is het voortbestaan en veiligstellen…
Nationale drink wijn dag
18 februari is uitgeroepen tot de Nationale Drink Wijn Glas. Dit doet me denken aan een van mijn werkgevers waar ik onwijs leuke tijden heb gehad. We hadden erg creatieve…
Het verschil tussen rijpingsmethodes wet- en dry aging
Rijpingsmethode wet aging
Er zijn een tweetal rijpingsmethodes namelijk wet aging en dry aging. Het grootste verschil tussen wet aging en dry…
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/06/Steak.jpg450600WebAdmhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngWebAdm2021-06-11 12:00:042024-07-19 08:31:09Rijpingsmethodes wet- en dry aging
Restaurant Het Zuiden, Mariastraat 4 in het centrum van Utrecht heet u van harte welkom!
We zijn gespecialiseerd in verse visgerechten en heerlijke vleesgerechten. Maak alvast kennis met het restaurant…
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2022/03/foto-voorkant-met-nieuwe-visbar.jpg13681824WebAdmhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngWebAdm2021-06-11 11:57:082024-07-19 14:58:36Maak kennis met Het Zuiden
Beste steaks van Utrecht en meest bestelde steaks in Het Zuiden.
Beste steaks van Utrecht eet je in Het Zuiden Fish & Wine | Steak & Beer -> De Surf & Turf van Tomahawk steak gecombineerd…
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/06/Biefstuk-van-de-ossenhaas-scaled.jpg25601920Filiz Danisman Danismanhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngFiliz Danisman Danisman2021-06-07 09:05:392024-07-19 10:24:33Beste steak van Utrecht
Waar let je op als je kreeft koopt?
Bij het kopen van kreeft let je op onderstaande punten:
Als je kreeft gaat eten probeer dan een verse kreeft te kopen maar wel eentje die er nog "levend" uit ziet.…
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/06/IMG_20210423_191106-1.jpg989734Filiz Danisman Danismanhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngFiliz Danisman Danisman2021-06-07 09:05:382024-07-19 08:21:35Waar let je op als je kreeft koopt?
Wat het verschil is tussen koe, stier en os lees je hier
Os is een mannelijke rund. een mannelijke rund is een gecastreerde stier. Door het castreren krijgen ze meer vrouwelijke hormonen. Dit zorgt er…
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/06/b4ef6ba3-0262-4070-9c91-02453cba4872-1.jpg1024768Filiz Danisman Danismanhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngFiliz Danisman Danisman2021-06-07 09:05:362022-06-19 14:32:00Wat is het verschil tussen een koe, stier en os
Biefstuk van de ossenhaas
Op onze menukaart hebben we verschillende vlees gerechten; biefstuk van de ossenhaas, ribeye, tomahawk steak, entrecote (af en toe buiten de kaart), lamsrack en de eenden filet.…
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/05/Screenshot_20220311_120043.jpg14421080Filiz Danisman Danismanhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngFiliz Danisman Danisman2021-05-05 16:18:192022-06-28 14:19:16Biefstuk van de ossenhaas
Herken Blauwe Krab
De blauwe krab is genoemd naar zijn blauwe scharen en poten. Althans de mannetjes hebben blauwe scharen (*1) en de vrouwtjes rood/oranje. Een blauwe krab kan je daarnaast nog herkennen…
De verschillen tussen een octopus en een inktvis
Zijn er verschillen tussen een octopus en een inktvis? De octopus is een inktvis net zoals de pijlinktvis en de zeekat. De inktvissen behoren tot de…
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/IMG_20210331_145607_resized_20210404_093529772.jpg18241368Filiz Danisman Danismanhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngFiliz Danisman Danisman2021-04-04 16:35:112023-11-24 08:49:48de verschillen tussen een octopus en Inktvis
Hoe herken je verse vis?
Herken verse vis door te letten op onderstaande kenmerken:
Ogen: de ogen moeten helder zijn maar vooral niet dof.
Kieuwen: bekijk de kleur van de kieuwen. Deze moeten…
Groei van een parel in de oester
In ons restaurant wordt er gemiddeld 12.000 oesters op jaarbasis geconsumeerd. Hoe bijzonder zou het zijn als er dan toevallig in 1 van die oesters een parel zou groeien.…
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/IMG_20201013_163907_resized_20210314_082853390.jpg18241368Filiz Danisman Danismanhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngFiliz Danisman Danisman2021-01-19 19:12:262022-06-28 11:35:03Kan er een parel in een oester groeien?
Kreeft eten in Utrecht centrum of kreeft thuis bezorgd.
Maar voordat we kreeft gaan eten in Utrecht, wil ik stilstaan op duurzame visserij
Stichting Promotie Oosterschelde Kreeft
Om het kreeften bestand…
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/01/IMG_20200622_210007_571.jpg768768Filiz Danisman Danismanhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngFiliz Danisman Danisman2021-01-13 18:10:312023-05-28 13:04:21Kreeft eten in Utrecht centrum
filmpje tbone
Indrukwekkende malse T-bone steak
De indrukwekkende malse T-bone steak wordt gesneden uit de dunne lende van de koe. Als u de T-bone steak besteld dan krijg je eigenlijk niet 1 maar 2 mooie…
Een Ierse rib-eye om van te watertanden
Wie al eerder een Ierse rib-eye heeft geproefd, weet het! Vlees om van te watertanden. Maar wat maakt het Ierse vee zo anders? Ierland heeft de perfecte omstandigheden…
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/IMG-20200924-WA0003-2.jpg1024768Filiz Danisman Danismanhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngFiliz Danisman Danisman2020-10-27 13:05:522024-07-19 09:26:20Een Ierse Rib-Eye om van te watertanden
Hoe open je een oester?
Ben jij ook zo dol op oesters maar hebt er nooit zelf een geopend. Nu (dd 18 oktober 2020) alle restaurants gesloten zijn kan je afwachten totdat de lock down op wordt geheven…
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20210605_153716-scaled.jpg25601920Filiz Danisman Danismanhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngFiliz Danisman Danisman2020-10-18 18:11:262022-03-12 08:16:10Hoe open je een oester
Wat is een Tomahawk Steak?
De Tomahawk steak is een Rib-Eye met bot. Het bot is om en nabij de 15 cm lang. De vorm dus een stuk aan een lange bot doet je denken aan een Indiase tomahawk bijl, vandaar…
https://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20210520_103904_resized_20220312_080356996.jpg12171025Filiz Danisman Danismanhttps://www.restaurant-hetzuiden.nl/wp-content/uploads/2021/04/logo.pngFiliz Danisman Danisman2020-10-06 13:45:132024-07-19 09:23:07Wat is een tomahawk steak?
We zijn blij om weer te mogen koken!
Naast alle heerlijkheden op onze menukaart vinden we het leuk om onze vaste gasten te verrassen. Ze hebben we vanaf 26 juni een tweetal specials!
Pannetje mosselen…
Verschil tussen gamba, garnaal en scampi
Restaurant bij Beatrix Theater
Restaurant voor groepen in Utrecht
Private dining en groepsdiner in Utrecht
Florent le bistro: Het zusje van Het Zuiden
Steakhouse en Visrestaurant Utrecht centrum
Duurzaam gevangen vis
Wijn van Hollandse bodem
Rijpingsmethodes wet- en dry aging
Maak kennis met Het Zuiden
Beste steak van Utrecht
Waar let je op als je kreeft koopt?
Wat is het verschil tussen een koe, stier en os
Biefstuk van de ossenhaas
Hoe herken je Blauwe Krab
de verschillen tussen een octopus en Inktvis
Hoe herken je verse vis?
Kan er een parel in een oester groeien?
Kreeft eten in Utrecht centrum
Indrukwekkende malse T-bone steak
Een Ierse Rib-Eye om van te watertanden
Hoe open je een oester
Wat is een tomahawk steak?
Chef’s Specials