Een Ierse Rib-Eye om van te watertanden

Published in Geen categorie

Een Ierse rib-eye om van te watertanden Wie al eerder een Ierse rib-eye heeft geproefd, weet het! Vlees om van te watertanden. Maar wat maakt het Ierse vee zo anders? Ierland heeft de perfecte omstandigheden voor het vee; enorme grasvlaktes, zeeklimaat en veel regen. Onderstaand nog even de feiten op een rij; Veel leefruimte; de…

Hoe open je een oester

Published in Geen categorie

 

Hoe open je een oester?

Ben jij ook zo dol op oesters maar hebt er nooit zelf een geopend. Nu (dd 18 oktober 2020) alle restaurants gesloten zijn kan je afwachten totdat de lock down op wordt geheven of waagt een poging. In slechts 3 handelingen laat ik zien hoe je een oester opent. Zorg wel dat je de juiste “gereedschappen” hebt. Bekijk het filmpje eerst voordat start;

1-benodigd: theedoek, oestermes en een sterk arm

2-hou het mes kort en zoek een opening in de “punt” van de oester

3-hou het mes dicht tegen de bovenkant van het schelp en beweeg je mes naar achteren zodat je de spier los snijdt.

4- Open de schelp en giet een beetje vocht weg (om eventueel schelprestjes te verwijderen) en haal tevens de zichtbare schelprestjes weg met je mes.

5-snij de spier aan de onderkant lost. Is het los dan kan je de oester makkelijk keren.

6-Bekijk het filmpje en enjoy!

Wil je op hoogte blijven schrijf je dan in op onze nieuwsbrief (ik beloof dat ik je niet ga stalken 😉 of volg ons op Instagram en Facebook. @hetzuidenutrecht.

Benieuwd of er een parel in een oester kan groeien ? Lees mijn blog. Heb je een vitamine shot nodig ? Lees wat een oester met je doet in mijn blog oesters en de gezondheidsweetjes.

 

 

 

Wat is een tomahawk steak?

Published in Geen categorie

Wat is een Tomahawk Steak? De Tomahawk steak is een Rib-Eye met bot. Het bot is om en nabij de 15 cm lang. Merendeel van het vlees zit tussen de botten en slechts een klein gedeelte op het bot zelf. Genoeg om aan te kluiven 😉  De Tomahawk weegt inclusief bot ongeveer  1000/1200 gram. Uit…

Chef’s Specials

Published in Algemeen, Geen categorie, Nieuws, voorpagina

We zijn blij om weer te mogen koken! Naast alle heerlijkheden op onze menukaart vinden we het leuk om onze vaste gasten te verrassen. Ze hebben we vanaf 26 juni een tweetal specials! Pannetje mosselen en krabpoten. Beide gerechten worden geserveerd met friet en salade. Zowel de mosselen als de krabpoten kosten 19,50. Vergeet u…

Nationale Week Zonder Vlees

Published in Geen categorie

Duo van carpaccio en mozzarella

Nationale Week Zonder Vlees Nationale Week Zonder Vlees is tussen 9 en 15 maart.  Het idee is om vlees, vis af te wisselen met vegetarisch gerechten. Onderstaand een opsomming van onze vegetarische gerechten; Duo van avocado en mozzarella. De producten die we voor dit gerecht gebruiken zijn ready to eat avocado’s en heerlijke buffel mozzarella.…

Duurzaam gevangen vis

Published in Geen categorie, voorpagina

coquille, sqallops

Wat is duurzaam gevangen vis? Duurzaam gevangen vis komt van visserijen die rekening houden met de manier waarop vissen worden gevangen en de gevolgen hiervan. Doel is het voortbestaan en veiligstellen van de vissoorten. Ook is het belangrijk dat de vissers met hun vangst zo min mogelijk bodemschade veroorzaken en ze min mogelijk bijvangst hebben.…

Roodbaars als catch of the day

Published in Geen categorie

catch of the day

Roodbaars als catch of the day Roodbaars behoort tot de favorieten van onze gasten. Hij behoort tot de ronde witvissen. Deze vis is te herkennen aan zijn opvallende kleur, korte stekels op de kop en zijn uitpuilende ogen. De roodbaars leeft tussen de rotsen op de zeebodem. De volwassen vissen kunnen wel 1 meter lang…

Maak kennis met Het Zuiden

Published in Nieuws

Restaurant Het Zuiden, Mariastraat 4 in Utrecht heet u van harte welkom! Maak alvast kennis met het restaurant en haar medewerkers. Altijd gezellig druk Het Zuiden is altijd gezellig druk. Een goede sfeer en iedereen krijgt persoonlijke aandacht. Heeft u speciale wensen of allergieën, geef het aan bij uw reservering. Team Het Zuiden De eigenaar…

Rijpingsmethodes wet- en dry aging

Published in Geen categorie

Het verschil tussen rijpingsmethodes wet- en dry aging Rijpingsmethode wet aging Er zijn een tweetal rijpingsmethodes namelijk wet aging en dry aging. Het grootste verschil tussen wet aging en dry aging rijpingsmethodes is uiteindelijk de smaak van het vlees. Wet aging oftewel nat rijpen is het meest gebruikelijke manier van rijpen en ook het meest…

Wijn van Hollandse bodem

Published in Geen categorie

Nationale drink wijn dag 18 februari is uitgeroepen tot de Nationale Drink Wijn Glas. Dit doet me denken aan een van mijn werkgevers waar ik onwijs leuke tijden heb gehad. We hadden erg creatieve mensen werken op de afdeling marketing. Dus elk kleinigheidje of nieuwtje was wel een reden om een feest te organiseren! Tis…