Wijn van Hollandse bodem

 

Nationale drink wijn dag

18 februari is uitgeroepen tot de Nationale Drink Wijn Glas. Dit doet me denken aan een van mijn werkgevers waar ik onwijs leuke tijden heb gehad. We hadden erg creatieve mensen werken op de afdeling marketing. Dus elk kleinigheidje of nieuwtje was wel een reden om een feest te organiseren! Tis lente dus werd er een lentefeest georganiseerd :)) enz. 18 februari is dus een vaste dag om stil te staan bij een mooi wijntje.

Een wijntje per dag voor een goede gezondheid

Ben je gezonder als je elke dag een wijntje drinkt? Volgens mijn, inmiddels gepensioneerde, huisarts kan een wijntje per dag geen kwaad. Het is zelfs goed voor je lichaam vertelde hij….Of lustte hij er zelf ook wel pap van?

Even rond googelen en wat vak bladen lezen kom ik op een opsomming van de gezondheidsvoordelen: Minder kans op beroerte, vermindert de kans op een hartaanval, diabetes en darmkanker en uiteindelijk leef je langer schijnt…. Nog een leuke bijkomstigheid is dat het een gunstig effect heeft op je stofwisseling. Dat wetende bel ik mijn sport uurtje af en trek ik een fles wijn open. Proost!!

De Kleine Schorre

Op onze wijnkaart hebben we diverse wijnen uit de bekende wijnlanden. Maar wist u dat ons eigen land ook wijn produceert? Met trots kan ik zeggen dat wij recentelijk een wijn van Hollandse bodem op de kaart hebben. Wijnhoeve de Kleine Schorre uit Zeeland, een van Nederlandse grootste wijngaarden met 10 ha grond en 45.000 wijnstokken levert de Schouwen Druiveland de Pinot Gris. De Kleine Schorre is gelegen in het Zeeuwse dorp Dreischor op het eiland Schouwen Duiveland. Bekijkt u ook de mini rondleiding bij de kleine schorre tijdens onze vakantie op facebook.

Druif

Pinot-Gris, Pinot blanc (klein percentage)

Klimaat

Een landwijn uit Zeeland, uit Dreischor en van de zandgrond van het waterrijke gebied. Zeeklimaat met in de zomer lange dagen met veel licht wat ten goede komt voor de rijping van de druif. De bodem heeft een ondergrond van klei, schelpen en oud zeezand.

Smaak

Fris en een tikkeltje zoet. Sappig ook, vleugje wit fruit en wellicht op de achtergrond een rozijntje.

Serveer suggestie

Lekker bij kreeft, oesters, mosselen en platvis. Bekijk onze menukaart voor de mooie visgerechten. Liever een goed stuk vlees?Ook daar zijn we goed in! Reserveringen via 030-232 58 48 of reservering@restaurant-hetzuiden.nl

Social Media

Volgt u ons al op instagram: @restauranthetzuidenutrecht, facebook: @hetzuidenutrecht, LinkedIn: Restaurant Het Zuiden of YouTube REstaurant Het Zuiden

Bekijkt u ook de mini rondleiding bij de kleine schorre tijdens onze vakantie op facebook.