Hoe herken je verse vis?

Written by

Hoe herken je verse vis?

Herken verse vis door te letten op onderstaande kenmerken:

Ogen: de ogen moeten helder zijn maar vooral niet dof.

Kieuwen: bekijk de kleur van de kieuwen. Deze moeten helderrood zijn maar vooral niet bruinig

Slijmlaag: een verse vis herken je ook door de aanwezigheid van een slijmlaag. De slijmlaag zorgt ervoor dat de vis mooi in goede conditie blijft.

Terug veren: het visvlees moet bij het indrukken gelijk terugveren. Als je merkt dat er een afdruk achtblijft is dit een teken van niet versheid.

Ingewanden: laat de ingewanden door de visboer verwijderen. Zeker als je de vis nog een dagje wil laten staan. De ingewanden zorgen voor een snellere bacteriegroei.

Schaal- en schelpdieren: koop schaaldieren altijd levend. Dit geeft je de garantie van versheid. Stel je pakt een kreeft op dan zal deze actief met zijn poten bewegen. Koop nooit een dode kreeft of krab. Bij schelpdieren heb ik een simpel foefje door een klein tikje te geven. Tik een scheermes op de schaal dan zal deze bewegen. Een open mossel zal sluiten. Let er daarnaast op dat de schelpdieren niet direct op een bevroren plaat (koelvitrine) of op een laag ijs heeft gelegen.

Viswijzer

Let op het keurmerk MSC maar je kan de vissoorten ook nalopen op de site van de viswijzer. Deze beoordeelt de in Nederland verkochte vis op duurzaamheid. Een leuke informatieve site waarin je leest op welke wijze de vissen worden gevangen, in welke maanden je het kan kopen maar ook of het hoort tot de schaal of schelpdieren.

Zoek niet verder naar een visrestaurant in Utrecht-centrum om te genieten van schaal-en schelpdieren en verse vis. Ons menukaart heeft al het moois uit de zee zoals verse kreeft, oesters, langoustines, slipton, enz. Benieuwd naar ons menukaart ? Bekijk deze hier. Laat de vleesliefhebber zich niet weerhouden te komen. Bekijk de steaks in onze dry aged kast. Het concept van Restaurant Het Zuiden Fish&Wine | Steak&Beer, zoals de naam al zegt, heeft een mooie variatie van zowel geweldige vleesgerechten alsook seafood.

Vis afhalen Utrecht

Tijdens de lockdown is het mogelijk om gerechten af te halen of te laten bezorgen. Klik hier voor ons afhaal/bezorg menu.

Social Media

Volgt u ons al op instagram: @restauranthetzuidenutrecht, facebook: @hetzuidenutrecht, LinkedIn: Restaurant Het Zuiden  of YouTube  REstaurant Het Zuiden

herken verse vis, vis restaurant Utrecht

verse vis

bezorgen Utrecht, Utrecht restaurant bestellen, vlees restaurant afhalen Utrecht, vis restaurant Utrecht