Hele Canadese kreeft

Waar let je op als je kreeft koopt?

Waar let je op als je kreeft koopt?

Bij het kopen van kreeft let je op onderstaande punten:

Als je kreeft gaat eten probeer dan een verse kreeft te kopen maar wel eentje die er nog “levend” uit ziet. Met levende kreeft bedoel ik dat de kreeft ook letterlijk er levend uit moet zien. Dus de kreeft moet er niet suf uitzien maar actief zijn. Als je de kreeft oppakt dan zal je zien dat het gelijk met de staart gaat bewegen (“klappen”). Ook zal de kreeft zijn scharen bewegen. Een niet al te verse kreeft beweegt amper.

2- We gaan er van uit dat de kreeft MSC gecertificeerd is. Vind je het leuk om meer te weten te komen over hoe verantwoord een vissoort is bekijk dan de VISwijzer. Je kunt ook de app downloaden.

3- Een iets groter kreeft eet gewoon wat makkelijker. Je haalt meer vlees uit de staart en de tangen. Zo hoef je niet het vlees uit de tangen te peuteren. Maar wellicht zit daar juist de meeste lol, het lospeuteren en de kreeft uit elkaar halen…Van mij mag je met je handen eten en vis worden 😉

Verse kreeft

Een niet verse kreeft zal zijn energie sparen en dus amper bewegen. Dit komt doordat de kreeft zijn reserve voeding in zijn lichaam eet omdat ze in de homarium geen eten krijgen. Doordat ze al hun aanwezige energie in hun lichaam gebruiken, hebben ze uiteindelijk weinig energie meer over om te bewegen. Zo ontstaat de sufheid van de kreeft en zo herken je een niet verse kreeft.  Een opgekrulde staart is ook een teken van niet verse kreeft.

Kleur

De kleur van het vlees is grijs/wit of rozig als het is gekookt. De groen zwart kleurige substanties zijn de organen. Vermijd geel vlees-> niet vers!

Foto kreeft plaatsen

Beste kreeft van Utrecht

De beste kreeft van Utrecht eet je in een van de oudste visrestaurant van Utrecht. Kreeft staat standaard op de menukaart maar houd de social media kanalen in de gaten. Regelmatig hebben we geweldige cath of the day zoals de Oosterschelde kreeft en de blauwe kreeft.

Ik hoop je meer inzicht te hebben gegeven waar je op moet letten als je kreeft koopt. Bij het kopen van vis letten we o.a. op de helderheid van de ogen, de veerkracht van de huid en de kleur van de kieuwen. Benieuwd naar meer? Lees mijn blog “hoe herken je verse vis”

Wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes, schrijf in op onze nieuwsbrief. No stalking, promise. Volg ons ook op Instagram en Facebook.