Rib-eye

Wat is het verschil tussen een koe, stier en os

Wat het verschil is tussen koe, stier en os lees je hier

Os is een mannelijke rund. een mannelijke rund is een gecastreerde stier. Door het castreren krijgen ze meer vrouwelijke hormonen. Dit zorgt er voor dat het vlees meer vet krijgt en dus malser is. Hierdoor lijkt het meer op een vrouwelijk vlees. Maar….

Biefstuk van de ossenhaas

Ik hoor je nu al denken. Dus de biefstuk van de ossenhaas word gesneden van de os (mannelijk rund). Een leuk weetje is het ontstaan van de naam van de biefstuk. Biefstuk ook wel de Engelse benaming beefsteak. Dus een steak van de rund en zelden van een os (gecastreerde stier). Biefstuk van de runderhaas is wellicht een betere benaming in plaatst van de biefstuk van de ossenhaas.

Steakhouse Utrecht centrum

Na de overname van Het Zuiden in 2015 was ons eerste investering een dry age kast. Je zult hierin de tomahawk steak zien hangen maar ook de rib-eye. Zo hebben we regelmatig steaks buiten de kaart zoals de entrecote, wagyu of de T-bone steak. Voor een mooi assortiment steaks in Utrecht centrum zit je bij Restaurant Het Zuiden goed. Houd daarom ons social media kanalen in de gaten voor een up to date menu info.;))

Menukaart

Benieuwd naar ons menukaart ? Bekijk deze hier.   Een reservering maken doe je hier.