Rib-eye

Een Ierse Rib-Eye om van te watertanden

Een Ierse rib-eye om van te watertanden

Wie al eerder een Ierse rib-eye heeft geproefd, weet het! Vlees om van te watertanden. Maar wat maakt het Ierse vee zo anders? Ierland heeft de perfecte omstandigheden voor het vee; enorme grasvlaktes, zeeklimaat en veel regen. Onderstaand nog even de feiten op een rij;

  • Veel leefruimte; de Ierse runderen lopen een groot gedeelte van het jaar los rond (buiten),
  • Door het veel laten loslopen van het rund heb je een beter “marmering” van het vlees. Lees ook mijn blog hierover; Vet geeft smaak.
  • De kalveren blijven lang bij hun moeder -> blijer en minder stress
  • In de Ierse grond bevindt zich veel kalksteen. Kalksteen is de perfecte voedingsmiddel voor gras.
  • Daarnaast groeit er veel klaver (klavertje 4). Klaver bevat veel proteïnen waardoor dit een waardevolle voer is voor het vee.

Dit alles zorgt voor een smaakvol vlees om van te watertanden. Daarnaast komt er steeds meer bewijs dat gras gevoederd vee veel gezonder vlees oplevert dan graan gevoederd vee.

Menukaart

Naast de vaste vleesgerechten op onze menukaart proberen we regelmatig te variëren met een steak of the day. Denk aan een T-bone, Cote de Boeuf, Wagyu Beef en uiteraard de Ierse Rib-Eye om van te watertanden 😉 Wil je op hoogte blijven schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram en Facebook. @hetzuidenutrecht.