Maak kennis met Het Zuiden

Restaurant Het Zuiden, Mariastraat 4 in het centrum van Utrecht heet u van harte welkom!

We zijn gespecialiseerd in verse visgerechten en heerlijke vleesgerechten. Maak alvast kennis met het restaurant en haar medewerkers.

IMG_033626

Altijd gezellig druk

Het Zuiden is altijd gezellig druk. Een goede sfeer en iedereen krijgt persoonlijke aandacht. Heeft u speciale wensen of allergieën, geef het aan bij uw reservering.

IMG_001334

Team Het Zuiden

De eigenaar heeft de basis gelegd bij diverse hotels in Amsterdam zoals Hotel De L’europe, Krasnapolsky en Het Kurhaus Hotel te Scheveningen. De keukenbrigade is een afspiegeling van onze mediterrane keuken. Onze medewerkers staan met hart & ziel voor u klaar. U bent van harte welkom.

Restaurant Het Zuiden SfeerimpressieIn ons wijnbar gemaakt door Restauratie-Atelier Edwin van den Brink vindt u de mooiste wijnen terug. De wijnkaart biedt keus uit 24 heerlijke wijnen, waarvan er 15 ook per glas te bestellen zijn. Herkomst van onze wijnen zijn Frankrijk, Italië, Spanje en Afrika. Informeer ook naar onze (biologische) wijnen buiten de kaart. Heeft u een voorkeur voor bier? Op onze bierkaart ziet u onder andere de mooiste speciaal bieren van de streek bierbrouwerij Maximus (zoals Brutus, Pandora High hops 6/8).

Restaurant Het Zuiden SfeerimpressieHet Zuiden gevestigd in een van de gezelligste straten van Utrecht. Een zijstraat van de bekende winkelstraat steenweg. Loop binnen 5 minuten van Utrecht CS naar Het Zuiden. Het Beatrix theater, Kinepolis, TivoliVredenburg en Pathé Rembrandt Utrecht bevind zich op enkele minuten loopafstand. Bekijkt u ook onze filmmenu en ontvang uw bioscoop voucher gratis. Heeft u een voorkeur voor muziek en bezoekt u de musical Mamma mia! geef het aan bij uw reservering zodat de keuken er rekening mee kan houden.

Restaurant Het Zuiden SfeerimpressieHet menu heeft de mooiste visgerechten; zalm shashimi, zalm, dorade, tonijn van de gril, gebakken zeebaarsfilet, coquilles, oesters, kokkels, vongele, scheermesjes, mosselen, langoustines en verse kreeft uit ons homarium. Buiten de kaart (afhankelijk van de leveranties) mooie zeetong, tarbot of king crab.

Restaurant Het Zuiden SfeerimpressieOnze gasten ontvangen we graag in ons restaurant verdeeld over twee ruimtes. Van twee personen tot aan groepen tot 80 personen. Het is mogelijk om bijzondere avonden te organiseren met al dan niet het afhuren van een van de ruimtes voor bijvoorbeeld een borrel, afdelingsdiner, klanten dag, of een vergadering.
Een 30 seconden impressie van ons restaurant.

Restaurant Het Zuiden Sfeerimpressie

Restaurant Het Zuiden Sfeerimpressie

Restaurant Het Zuiden SfeerimpressieOnze besloten ruimte reserveert u voor uw vergadering (met of zonder lunch of diner), personeelsuitje, afscheidslunch of uw private dining. Een van onze vergader partners is worldmeetings en uiteraard is het ook mogelijk om rechtstreeks een offerte aanvraag te doen.

Restaurant Het Zuiden Sfeerimpressie


Restaurant Het Zuiden SfeerimpressieFruit de mer

Restaurant Het Zuiden Sfeerimpressie

bbq steak

De tomohawk steak, entrecote en cote de boeuf komt uit onze rijpingskast. Na minimaal 21 dagen rijpen heeft u een geweldig mals stuk vlees.