Tomahawk steak

Steakhouse en Visrestaurant Utrecht centrum

Steakhouse en Visrestaurant in Utrecht centrum

Steakhouse versus visrestaurant Utrecht. Toen wij in juli 2015 Het Zuiden hadden overgenomen was het al van oorsprong een zeer bekende visrestaurant in Utrecht centrum. Het restaurant bestaat uit twee locaties naast elkaar en heeft ook twee separate ingangen. Maar aangezien het 1 bedrijf is hebben we in het midden een schuifdeur laten plaatsen zodat je van de ene naar de andere ruimte kunt lopen. Het idee was dan ook om van de ene ruimte (Mariastraat 6) een steakhouse van te maken en de andere ruimte (Mariastraat 4) het visrestaurant voort te zetten. De steakhouse werd wat stoerder ingericht en het visrestaurant had een meer romantische entourage. Mijn man, Fikret Geldi, dol op vlees  heeft als eerste aanpassing de aankoop van een dry age kast doorgevoerd. Het Zuiden was toen al een van de eerste restaurant met een dry aged kast. In de praktijk kwam het er op neer dat we vooraf niet konden filteren wie steak of juist vis wilde eten…Beide ruimtes worden nu gebruikt als 1 bedrijf: steakhouse en visrestaurant zoals de naam het al zegt: Fish & Wine – Steak & Beer.

Steakhouse en visrestaurant in Utrecht centrum

Als je steak wilt eten en je tafelgenoot is dol op vis en seafood, dan heb je genoeg keus in ons restaurant.  Op de menukaart hebben we standaard de biefstuk, rib-eye en ons signature dish de Tomahawk Steak. Los van deze drie vaste vlees gerechten hebben we (afhankelijk van het seizoen) ook de canard, entrecote, lamskoteletten of lamsrack op de kaart. Let op we wisselen een paar keer per jaar ons menukaart. Bekijk ons menukaart voor een up to date lijst met gerechten. Ben je een echte vleesliefhebber? Werp dan vooral ook een blik in onze indrukwekkende dry aged kast.

Ook de visliefhebber wordt blij van onze menukaart: zalm, hele dorade, fruits de mer maar ook een hele kreeft vers uit ons eigen homarium. Net zoals de steaks wisselen we een paar keer per jaar onze vis gerechten. Afhankelijk van het seizoen hebben we tarbot, sliptong, roodbaars, calamaris, octopus of zeebaar op ons menukaart. Bekijk hier ons huidige menukaart.

Reserveren doe je hier.