Tina, The Tina Turner Musical en onze tomahawk steak

Written by

dry age kast

Musical Tina

Gaat u avondje uit om de musical Tina (The Tina Turner Musical) te bezoeken? Geniet eerst van een mals stuk dry aged tomahawk steak en loop vervolgens in 10 minuten naar het Beatrix theater.  Vanaf februari bezoekt u in het Beatrix Theater Utrecht Tina, The Tina Turner Musical. De eerste musical over haar leven geproduceerd in samenwerking met Tina Turner zelf. Ik durf te wedden dat ze ook Tina zou genieten van onze Tomahawk Steak.

Rijpingskast

Buiten de kaart geniet u de komende weken van de Tomahawk Steak. De Tomahawk Steak is een rib steak gesneden zo dik als zijn bot en zeer mals. Na het inkopen van dit mooie stuk vlees wordt deze geplaatst in onze eigen dry aged kast. Door een gecontroleerd luchtcirculatie en temperatuur wordt het vlees minimaal 21 dagen gerijpt. Tijdens het rijpingsproces verdampt een gedeelte van het vocht in het vlees en het spierweefsel wordt afgebroken. Voordat wij het vlees bereiden snijden we de (droge) buitenkant af en heb je een helderrood en botermals vlees. Al onze vlees, (entrecote, biefstuk, lamsrack, eend) wordt bereid op de bbq green egg.

Het bereiden van steak

Aanschaf van een goed stuk vlees is een maar het juist kunnen bereiden is net zo belangrijk. De bereiding is sterk afhankelijk van de gebruikte hittebron, de dikte van de bodem van de koekenpan alsook de dikte en grootte van het vlees. Ondanks dat ik heb geleerd dat het not-done is om voor het bakken het vlees te zouten kan je dit best doen. Maar let op, doe dit net voor het bakken. De uiteindelijk smaak wordt erdoor verbetert. Een ander tip wat ik mee wil geven is dat je tijdens het bakken niet in het vlees moet prikken, beweeg het vlees continue tijdens het bakken. Mijn favoriete bereidingswijze is het vlees langzaam laten garen op de green egg……

Het je moeite met het bepalen van de gaarheid? Druk met je vinger op het vlees. Hoe stugger het vlees deste gaarder het is. Doe dit ook met een rauw stuk. Je merkt gelijk de veerkracht.

Gaat uw voorkeur uit naar vis. Bekijk onze menukaart. Deze biedt meer dan de bekende visgerechten. Een tipje van de sluier: kreeft, mosselen, oesters, verse dorade en oesters en nog meer lekkers.

Geef bij uw reservering aan dat u een voorstelling in het Beatrix Theater, TivoliVredenburg, Pathe Rembrandt , Kinepolis Utrecht Jaarbeurs of Tina, The Tina Turner Musical bezoekt zodat wij tijdig uw gerechten kunnen serveren. Restaurant Het Zuiden is op loopafstand van Utrecht CS, Jaarbeurs Utrecht, TivoliVredenburg, Pathe Rembrandt en Kinepolis.