Roodbaars als catch of the day

Written by

catch of the day

Roodbaars als catch of the day

Roodbaars behoort tot de favorieten van onze gasten. Hij behoort tot de ronde witvissen. Deze vis is te herkennen aan zijn opvallende kleur, korte stekels op de kop en zijn uitpuilende ogen. De roodbaars leeft tussen de rotsen op de zeebodem. De volwassen vissen kunnen wel 1 meter lang worden. Wij kopen de roodbaars zo rond de 2,5 kg. Een mooi gewicht om te delen met z’n twee. Een leuk weetje is dat de roodbaars een aparte manier van voorplanten heeft. Als het vrouwtje de hom van het mannetje ontvangt bewaart ze deze tot de winter zodat de eitjes bevrucht kunnen worden. De jonge larven leeft van garnalen, schaaldiertjes, haring en jonge kabeljauw.

Roodbaars en duurzaam gevangen

Roodbaars is pas vanaf 10 jaar geslachtsrijp en kan wel 75 jaar oud worden! Daarom is deze soort gevoelig voor overbevissing. Wil je meer lezen over duurzaam gevangen vis bekijk dan ook de site van de viswijzer

Catch of the day

Als onze leverancier een hele roodbaars in het assortiment heeft nemen we erg graag enkele mee. Voor de afwisseling van de menukaart voor onze vaste gasten als catch of the day. Zo hebben we regelmatig diverse catches zoals tarbot, zwaardvis, bonito tonijn, enz. Heb je moeite met fileren, wij helpen u graag.

Vlees restaurant in Utrecht centrum

Zo doen wij zeker niet onder aan een steakrestaurant. Enkele gerechten op de kaart zijn biefstuk, lamsrack, eend, ribeye en de tomahawk steak. Vraag ook naar onze steak of day. Voor grote gezelschappen is het fijn dat er ruim keus is aan gerechten. Bezoekt u ons restaurant met een groep van meer dan 10 personen dan zullen we een 3 gangen menu voorstellen. De 3 gangenmenu heeft altijd de keus tussen vis- vlees of een vegetarische hoofdgerecht. Voor meer informatie bij groepsreservering verzoeken wij u rechtstreeks contact met ons op te nemen. Bijgaand onze menukaart voor nog meer vis- en vlees gerechten.

Social Media

Volgt u ons al op instagram: @restauranthetzuidenutrecht, facebook: @hetzuidenutrecht, LinkedIn: Restaurant Het Zuiden  of YouTube  REstaurant Het Zuiden

catch of the day

redfish

redfish