Passie voor vlees en de Cote de Boeuf steak

Written by

Blonde d’Aquitaine – Oudekerkse Blond

Een van de gerechten op onze vleeskaart is de Cote de Boeuf. Heeft u passie voor vlees dan heeft u dit geweldige vlees geheid al eerder geproefd. Onze Cote de Boeuf is van het ras Blonde d’Aquitaine. De van oorsprong Franse Blonde d’Aquitaine is ontstaan door samenvoeging van een drietal rassen. Blonde des Pyreneeen, de Quercy en de Garonnaise. Inmiddels worden deze rassen ook in Nederland gefokt.  We mogen best trots zijn op deze mooie, elegante, grote dieren met een enorme bespierde lichaam.  Wat kenmerkend is voor een goede vleeskwaliteit zijn de mooie horens en de fijne huid. Enkele andere kenmerken van Oudekerkse Blond zijn: de natuurlijke wijze van opgroeien, zonder toevoegingen, geen gebruik van antibiotica, geen kunstmatige inseminatie en een natuurlijke geboortegang. Dit alles maakt dat de dieren een superieure vleeskwaliteit hebben.

Cote de Bouef

Cote de Boeuf zijn de (laatste zes) ribben van het rund. Het vlees zit vast aan de lende en zit aan de voorkant van de rug. Wellicht zegt de Rib Eye je meer dan de Cote de Boeuf maar dit is eigenlijk een vergelijkbaar stuk vlees. De Rib Eye is een cote de boeuf maar dan zonder een ribstuk. Omdat het vlees aan de voorkant van de rug zit, is deze minder gespierd en dus zachter dan de lende. De vetstructuur in het vlees zorgt voor meer smaak. 

Dry aged steak

We krijgen regelmatig de vraag wat het verschil is tussen de Cote de Boeuf en de Tomahawk Steak. Het verschil zit ‘m in het vetgehalte. Cote de Boeuf heeft meer vet dan de Tomahawk Steak. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. De overeenkomst is dat beide steaks in ons eigen rijpingskast hangen. Door een goede vetbedekking en luchtcirculatie ontstaat een buitengewone malsheid. Hoe langer het vlees in het rijpingskast des te mooier de smaak. Heeft u passie voor vlees dan heeft u passie voor de Tomahawk steak en de Cote de Boeuf. In mijn blog “Gloria Estefan en onze Tomahawk steak” leest u enkele tips over bereidingswijzen. Perfecte steak middels perfecte rijping alsmede bereiding!

Passie voor vlees?

Naast de vleesgerechten op onze menukaart hebben we regelmatig buiten de kaart een bijzonder mooi stuk vlees van de Wagyu rund. Dus hou onze (facebook) website goed in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bel 030-232 5848 voor uw tafelreservering, mail reservering@restaurant-hetzuiden.nl of reserveer online

Rund en het vlees

Related Posts

Maak kennis met Het Zuiden dry age kast Tina, The Tina Turner Musical en onze tomahawk steak