Oesters en de gezondheidsweetjes

Written by

Oesters

Oesters zijn schelpdieren net zoals coquilles, kokkels en mosselen. Op een plateau van schaal- en schelpdieren is de oester onmisbaar net zo min als dat de fruits de mer onmisbaar is in een visrestaurant. Een mooie schaal met o.a. kreeftenscharen/poten tot aan mosselen, vongele, en oesters. Oesters staan standaard (naast de fruit de mer) op onze menukaart per 6 of 12 stuks.Neem plaats aan de mooie ronde tafel naast onze homarium.

Energieshot

De Oester is een prachtig natuurproduct. Denk aan oesters, denk aan zon, zee en bubbels! Oesters lusten we rauw, gebakken of gemarineerd. Eigenlijk heeft de unieke smaak weinig toevoegingen nodig. Een ware delicatesse. Oesters zijn zeer gezond. Dit omdat oesters altijd vers en onbewerkt zijn blijft het zinkgehalte intact en wordt het beter door je lichaam opgenomen. Lees hieronder de gezondheidsweetjes van de oester.  

*Neem een oester energieshot: Oesters zijn rijk aan vitamine B-12 helpt bij het omzetten van voedingsmiddelen in energie.

*Goed voor je immuunsysteem: De oester zit boordevol met vitamines wat immuunsysteem een boost geeft. Denk aan vitamine C, E en Ijzer. Voel je je na een vliegreis belabberd? Neem enkele oesters voor je vlucht. Je voelt je geheid energieker. Door het versterken van je immuunsysteem zal je minder snel ziek worden.

*Goed voor de voortplanting: Zink is een belangrijk mineraal voor de productie van testosteron en verhoogt dus je libido (bij zowel man als vrouw).

*Goed voor je ogen: Zink is ook erg belangrijk voor het versterken van je ogen.

*Melk of oester? Oesters zijn geweldig voor je botten. Je botten worden verstrekt door de combinatie van Ijzer, Koper, Zink, Fosfor en Calcium.

*Versterk je hart: De hoge magnesium gehalte is goed voor je bloedvaten en zal een verhoogde bloeddruk stabiliseren. Vitamine E en C vermindert de kans op hartkwalen.

*Neem een oestersnack voor je eindexamen: Omega-3, B-12, Zink en IJzer werken allemaal om je hersenen harder te laten lopen. Een te lage Ijzer- en Zinkgehalte zorgt voor een slecht geheugen en concentratie problemen. Neem een dozijn oester voordat je de klaaslokaal ingaat 🙂

*Goed voor je huid: Zink en Collageen, beid in de oester, zijn goede stoffen voor je huis, haar en nagel.

*Geïrriteerd? Neem een oester! Je lichaam houd Zink moeilijk vast. Daarom is het van belang dat je je dagelijkse portie Zink binnen krijgt. Zink is goed voor je mood :))))

Enfin, in Restaurant Het Zuiden eet je een half dozijn oesters voor €15,50. Drink bij de meest exclusief pareltje, een wijn van absolute topkwaliteit: Oesterwater oftewel een Chablis. Waan jezelf in mediterrane sferen aan de Mariastraat in Utrecht, slechts 15 minuten op loopafstand van het Beatrix Theater. Geef bij uw reservering door dat u een voorstelling van Tivoli-Vredenburg bijwoont of naar de musical on your feet in het Beatrix Theater gaat zodat u binnen een uur uw gerecht geserveerd krijgt. Bekijk ook ons Bioscoop-menu.

homarium

Homarium