Vet geeft smaak en is een van de belangrijkste smaakmakers

Published in Geen categorie

tomahawk

Vet geeft smaak Vet geeft smaak aan je vlees en is dus een belangrijke smaakmaker. Het bevordert de sappigheid, daarnaast beschermt vet tegen verhitting en dus tegen uitdroging. Het schoenenzool effect krijg je al gauw als je mager vlees iets te lang door bakt/grilt. Vet kan aan de buitenkant van een spier ophopen maar kan ook…

Fresh seafood and spectacular meat

Published in Geen categorie

Fresh seafood and dry aged meat With mouth-watering fresh seafood dishes such as a grilled salmon, sole fish and fruits de mer, one of the oldest fish restaurant in Utrecht is praised and beloved for its extensive fish menu. However a glimpse on the meat menu shows that the meat menu is just as spectecular.…

Tomahawk steak bereid op houtskool

Published in Geen categorie

Tomahawk

Tomahawk steak Of het nu gaat om een mooi stuk wagyu vlees of om een dry aged tomahawk steak; de gerechten worden bereid met passie. De tomahawk steak is een rib steak gesneden zo dik als zijn bot en botermals. Buiten koken wordt steeds populairder. In het park, in de tuin en op je balkon.…

Mosselen eet je in de zomer, herfst en winter

Published in Geen categorie

coquille

  Mosselen Mosselen zijn de meest voorkomende schelpdieren en het mooie is dat de Nederlandse bodem 9 maanden in een jaar ons dit Nederlands product kan leveren. Ze worden in Zeeland op twee manieren gekweekt. Bodemcultuurmosselen zijn de meest gangbare. Ze groeien op de mosselbanken in de Oosterschelde. Hangcultuurmosselen leven niet op de bodem maar…

Visrestaurant in hartje Utrecht

Published in Geen categorie

langoustine, oester, vongele

Visrestaurant Als ik aan vis denk, denk ik aan Griekenland, Spanje, Italië, Portugal, Turkije maar ook Noorwegen en vakantie. Wandelend langs de kust vraag ik mezelf af in welk visrestaurant ik het beste kan dineren. Mooi opgedekte tafels met wit linnen, glazen gevuld met ouzo en wijn, grote karaffen water en kleine bordjes met een…

Vergaderlocatie en private dining in de binnenstad van Utrecht

Published in Geen categorie

Vergaderlocatie  Op zoek naar een inspirerende vergaderlocatie voor een brainstormsessie, vergadering of bijeenkomst? Middenin het centrum van Utrecht bevind zich ons restaurant verdeeld over twee ruimtes. Onze locatie is op loopafstand van Utrecht CS, bushaltes (uitstappen halte TivoliVredenburg) en parkeergarages. Het dichtstbijzijnde overdekte parkeergarage is Hoog Catherijne P6 en Parkeergarage Springweg. Theater- en U opstelling…

cadeaukaarten

Published in Geen categorie

Samenwerkende partijen Restaurant Het Zuiden heeft diverse samenwerkende partners. Om het voor u inzichtelijk te maken hebben we alle kortingskaarten zichtbaar gemaakt. Hieronder een opsomming van alle geaccepteerde kaarten en de diverse cadeaukaarten.  Restaurant Het Zuiden cadeaukaart   Diner cadeaukaarten https://www.nr1cadeau.nl/overzicht (bij de dinerkaarten) https://www.dinerbon.com/   https://www.nationaledinercadeaukaart.nl/ https://www.diner-cadeau.nl/ https://www.restaurantcadeaukaart.nl/ VVV Cadeau kaarten   VVV Dinercheque…

Bedrijfsuitje, vergaderlocatie, groepsuitje of een ontdekkingstocht in Utrecht

Published in Geen categorie

GROEPEN Private dining; een ruimte exclusief voor uw gezelschap. Het restaurant is in te delen in twee gedeeltes met een maximale bezetting van rond de 80 personen. Zo ontvangen we regelmatig groepen die een bedrijfsuitje, vergadering, groepsuitje of een ontdekkingstocht in Utrecht hebben gepland.  Een stadswandeling of een spel voor de teambuilding wordt vervolgens afgesloten…

Passie voor vlees en de Cote de Boeuf steak

Published in Geen categorie

Blonde d’Aquitaine – Oudekerkse Blond Een van de gerechten op onze vleeskaart is de Cote de Boeuf. Heeft u passie voor vlees dan heeft u dit geweldige vlees geheid al eerder geproefd. Onze Cote de Boeuf is van het ras Blonde d’Aquitaine. De van oorsprong Franse Blonde d’Aquitaine is ontstaan door samenvoeging van een drietal…

Passie voor eten, passie voor vis

Published in Geen categorie

Vis eten in Utrecht Heb je passie voor vis dan denk je aan schaal- en schelpdieren, zalm uit Noorwegen, Europese zeebaars of een mooie dorade uit de Middellandse zee. In onze menukaart hebben we 9 mooie visgerechten opgenomen. Dit betreft alleen al de diner hoofdgerechten. Voorgerechten en visgerechten van de lunch kaart niet meegerekend. Daarnaast…