Nationale Week Zonder Vlees

Written by

Duo van carpaccio en mozzarella

Nationale Week Zonder Vlees

Nationale Week Zonder Vlees is tussen 9 en 15 maart.  Het idee is om vlees, vis af te wisselen met vegetarisch gerechten. Onderstaand een opsomming van onze vegetarische gerechten;

Duo van avocado en mozzarella. De producten die we voor dit gerecht gebruiken zijn ready to eat avocado’s en heerlijke buffel mozzarella. Dit gerecht wordt afgemaakt door de chef met een sausje van balsamico. Eet je voor het eerst buffelmozzarella dan zal je gelijk het verschil proeven. Daarnaast kan je het ook zien. Al snel na het aansnijden van de mozzarella, laat de mozzarella zijn vocht los. Daarom is het van belang dat de bediening dit gerecht (ondanks dat het een koude voorgerecht is) snel te serveren. Niet dat de smaak er minder op wordt maar puur om het plaatje van de chef mooi te houden 😉 De duo van mozzarella en avocado is een mooie start van de nationale week zonder vlees.

Tomatensoep. De tomatensoep wordt bij ons altijd vegetarisch gemaakt. Daarnaast gebruiken we geen aftreksels van een soep uit een pak maar “echte” tomaten. De chef maakt de soep kruidig en licht pittig door de zwarte pepers. Je zult dus geen flauwe dunne soep bij ons uitgeserveerd krijgen maar meer een kruidige volle tomatensoep!

Pasta Truffel. De favoriet bij veel gasten! We krijgen enorm veel complimenten voor de pasta truffel. De pasta’s die wij standaard bestellen zijn verse pasta’s. Dit geeft een veel vollere smaak dan bijvoorbeeld de droge pasta wat ik zelf in huis heb. Room, spinazie, pasta van truffel en de kruiden van de chef zijn de ingredienten wat we gebruiken. Regelmatig laat ik een filmpje op instagram zien op welke wijze we de pasta trufel maken..

Pasta groente. Afhankelijk van de seizoens groente wat we in huis hebben maakt de chef een heerlijk vers gerecht.

Tajin van groente. Voor de tajin gebruiken we couscous en wederom seizoensgroente wat we in huis hebben. Deze wordt goed gekruid met een kruiden selectie van de chef (kruidig en pittig). 

Bovenstaande gerechten serveren we tijdens het diner. Op de lunchkaart hebben we twee heerlijke vegetarische salades. De oesterzwam en de geitenkaas salade. Uiteraard hebben we ook broodjes, soep en uitsmijters. Bijgaand de link naar onze menukaart. Op de website van De Nationale Week Zonder Vlees vindt u gerechten zonder vlees. 

Reserveren. Reserveringen kunt u telefonisch doen via 0031 30 232 5848 of per email reservering@restaurant-hetzuiden.nl of online.

Social Media

Volgt u ons al op instagram: @restauranthetzuidenutrecht, facebook: @hetzuidenutrecht, LinkedIn: Restaurant Het Zuiden  of YouTube  REstaurant Het Zuiden